Jag har under stor del av mitt liv tränat andras hundar, som varit ur alla olika rasgrupper. Ibland håller jag kurser för olika klubbar, främst valp och vardagslydnad men även tävlingslydnad och apporteringskurser.
Just nu fokuserar jag mest på mina egna kurser och privatträningar. Läs mer om det under kurser och aktuellt.

I vår flock har vi just nu fyra hanar som är av raserna rottweiler och golden retriever men jag tar även emot hundar för träning vilket resulterar i att jag ibland har fler hundar hemma. Jag har tävlat i flera grenar så som spår, jakt och lydnad men mitt allra störst intresse ligger i att ha väl fungerande hundar i vardagen.

För att en hund ska vara harmonisk och balanserad anser jag att den behöver en flockledare. Mycket tal om ledarskap i dessa tider och jag känner att jag måste förtydliga lite här. En flockledare för mig är en lugn och säker person. Inte en som är våldsam eller skriker. Samma grundprincip som det bör vara i en familj eller på en arbetsplats, flockledaren i de fallen föräldrarna eller chefen bör vara lugna och trygga individer för att ”flocken” ska känna sig trygg. En person som kan sätta upp regler och följa dem.

Enligt mig ska hunden vara underordnad sin flockledare på samma sätt som barnen är de mot sina föräldrar eller de anställda är det mot chefen. Underordnad har alltså inget med kuvad att göra utan en underordnad individ är lugn och samarbetsvillig.

Jag ser absolut på mina hundar som mina barn, älskar dem över allt annat. Men jag tillåter dem inte att härja fritt och ta över för den skull. De följer lyckligt mig och är harmoniska individer, jag är deras flockledare som leder promenaderna och hittar på spännande aktiviteter så att när vi är hemma ligger de sen och sover helt nöjda över tillvaron.

Oavsett om du precis skaffat din lilla valp eller om du har en äldre hund så kan jag hjälpa dig att uppnå den balansen även i ert liv. Titta in under Kurser och Elin tipsar för att se mitt utbud och vad jag står för. Det är aldrig försent att lära, varken för hund eller för människa.

Lycka till med din hund!


 

 

Jag heter Jenny Lager och jobbar heltid på Söderbergs personbilar i Norrköping sedan april 2011 men nu även som hundinstruktör på Hundutveckling ihop med Elin. 

Jag har gått alla kurser och som instruktörselev på hundutveckling och är nu utbildad att hålla egna Lydnadskurser. Utbildar mig även till rallylydnadsinstruktör och blir klar under 2020. 

Vi hade en golden retriever i familjen när jag var mindre och jag har sedan dess drömt om en egen hund. Min första egna hund Rocky tog jag som omplaceringshund då han var 1 år. Han är en blandning mellan pittbull, amstaff, huskey, labrador, schäfer och dobberman. Totta som jag köpte som valp är en golden/ border collie kille,  båda dessa bor som pensionärer hos min far. Just nu har jag två labradorer av jakttyp, Turbo och Puma. Vi tävlar NoseWork, rallylydnad, workingtest och på jaktprov. Men de används även praktiskt som apportörer på jakter. Jag tycker det är kul att hålla kurs för att man får lära känna nya människor och hundar och att hjälpa dem att hitta rätt verktyg att få en härlig relation med varandra. Jag hoppas vi ses på kurs!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag jobbar heltid som delfintränare på Kolmårdens djurpark sen 2003, jag älskar mitt jobb men efter en olycka med en närgången delfin så kan jag inte längre utföra allt.

Jag har gått både privat och flera kurser för Elin och kände att jag ville utbilda mig mer så nu har jag läst till instruktör och jobbar även här på Hundutveckling hos Elin.

Hästar var en stor del under min uppväxt och från 4 års ålder har man kunnat hitta mig i stallet.

Jag lever ihop med Conny och bonusbarnen Sara och Hanna och när jag kom in i deras liv fanns även rottisen Grim som senare avled 13.5 år gammal. En fantastisk hund. Nu har vi en blandras mellan shar pei, rottweiler/cane corso som heter Esther hon är 5 år och vi tog henne som omplacering när saknaden efter hund vart för stor. Hon är en underbar följeslagare och fungerar att ha med i alla sammanhang. Vi ses under kurserna!